آیا سکوت در برابر خیانت همسر، منجر به بهبود روابط زوجین و مانع از تکرار خیانت او می شود؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دپارتمان ها
  4. chevron_right
  5. دپارتمان مشاوره خانواده
  6. chevron_right
  7. برگهایی از جلسات مشاوره خیانت همسر
  8. chevron_right
  9. آیا سکوت در برابر خیانت همسر، منجر به بهبود روابط زوجین و مانع از تکرار خیانت او می شود؟

آنایا خانمی ۵۴ ساله به دفتر گروه درس زندگی مراجعه کرده و مشکل خود را در خیانت های مکرر همسر ۵۹ ساله اش عنوان می کرد. همسر آنایا به نام دنزل، بارها اقدام به خیانت نموده بود. آنایا هربار متوجه ارتباط های عاطفی و جنسی دنزل با زنان دیگر شده بود، اما به روی خودش نمی آورد. او در اولین جلسه مشاوره می گفت: ” آقای حمید ایروانی ! من تصور می کردم که با سکوتم می توانم مانع از تکرار خیانت شوهرم بشوم اما نه تنها چنین نشد، بلکه او هنوز هم به خیانت های خود ادامه می دهد.”

به ایشان عرض کردم: ” این یک امر بدیهی است ، زیرا آقای دنزل با این ذهنیت که شما از خیانت های او بی اطلاع هستید، دارد به اعمالش ادامه می دهد. و تا زمانی هم که او با هشدار و مانع جدی مواجه نشود، همچنان به تکرار کارهای خیانت آمیز خود ادامه خواهد داد.”

در جلسه نخست مشاوره ، آنایا آگاهی لازم را نسبت به وضعیت موجود و ارتباط با شوهرش بدست آورد. متأسفانه این خانم اعتماد به نفس خود را در برابر دنزل از دست داده بود و جرأت اعتراض به شوهرش را نداشت. خوشبختانه با فراگیری آموزش های لازم، او به مرحله ای از اعتماد به نفس، شناخت و تحول رفتاری رسید که توانست موضوع خیانت های صورت گرفته را با شوهرش مطرح نماید.

لازم به ذکر است که آنایا اطلاعات و شواهد لازم در خصوص هر یک از خیانت های شوهرش را در اختیار داشت، به نحوی که پس از مطرح شدن آنها، دنزل حرفی برای گفتن و دفاع از خود نداشت. آنایا به توصیه من به شوهرش گفته بود که : ” من دیگر نمی توانم با تو زندگی کنم و قصد دارم که این خانه را ترک کنم. “

دنزل با توجه به علاقه ای که به همسرش داشت ، راضی به چنین امری نشده و به زنش خاطرنشان می کند که ” آن کسی که باید از زندگی خارج شود، من هستم و منزل متعلق به توست. “

آنایا نیز شوهرش را همچنان دوست داشت و در گفتگوی تلفنی با من اظهار می داشت که : ” آقای حمید ایروانی ! من خیلی نگران هستم که او برای همیشه مرا ترک کند! “

بنده نیز به او گفتم: ” نگران نباشید، با توجه به وضعیت موجود و تحلیل هایی که از روابط شما و همسرتان کرده ام،او حتماً بازخواهد گشت. دنزل نیاز به زمان دارد تا به اشتباه خود پی ببرد. شما نیز تا هنگام بازگشت دنزل باید نواقص خود را در ارتباط با همسرتان که در جلسات مشاوره، شناسایی و برایشان راهکار ارائه کرده ام را مرتفع سازید، تا دیگر هرگز شاهد خیانت های او نباشید.”

دنزل حدود یک ماهی منزل را ترک کرد اما بعد از آن با همسرش تماس گرفت و اعلام کرد که از عمکلرد خود و خیانت هایی که به او کرده ،  پشیمان شده است.

جالب است که او از آنایا این ایراد را می گیرد که چرا از همان ابتدا که متوجه خیانت های او شده بود، موضوع را با وی درمیان نمی گذارد. دنزل مدعی می شود که اگر همسرش زودتر از اینها، موضوع پی بردن به خیانت هایش را به او متذکر می شد، شاید انجام آن اعمال اینقدر طولانی نمی شد و تکرار نمی گردید.

البته به عنوان یک مشاور خانواده و ترمیم روابط ناشی از خیانت های همسران، باید عرض کنم که توقع دنزل از همسرش ، امری کاملاً صحیح است و اتفاقاً جنبه علمی نیز دارد. ماجرای این دو همانند قضیه معتادی می ماند که مدام دست به مصرف مواد مخدر می زند و نمی داند که با اینکارش بیشتر از قبل در منجلاب نابودی فرو می رود. تا زمانی که مانعی بر سر راه او ایجاد نشود، وی همچنان به مصرف مواد مخدر ادامه خواهد داد. اما وقتی کسی او را از اینکار بازداشته و به خودش می آورد، تازه آن فرد معتاد می فهمد که چه اشتباه بزرگی را مرتکب شده است، اشتباهی که می توانست به قیمت نابودی او تمام شود.

بعدها که آنایا برای مشاوره مراجعه کرد، خاطر نشان نمود که دیگر خیانتی از سوی همسرش سرنزده و او نیز کاملاً نواقص خود را در ارتباط با شوهرش رفع نموده است و همین امر باعث شده تا شوهرش به گونه ای متفاوت به او ابراز علاقه کند.

 

درس زندگی از حمید ایروانی مدرس مهارتهای زندگی سالم در خصوص خیانت همسر
( در خاطره فوق، به دلیل حفظ حریم خصوصی افراد ، از اسامی فرضی
بجای اسامی واقعی مراجعین گروه درس زندگی استفاده شده است)

 

question