چرا به عنوان یک مشاور خانواده معتقدم : ازدواج هایی که در اثر بی وفایی و خیانت مرد یا زن تخریب شده اند، را می توان ترمیم و بازسازی کرد؟

چگونه می توان فکر خیانت زن یا مرد به همسرش را از ذهن او خارج کرد؟

ازدواج ارتباطی پیچیده است، شاید پیچیده تر از همه ارتباطات. متأسفانه بسیاری از ما در سر سفره عقد به هنگام گفتن کلمه ” بله ” متوجه مسئولیتی که بر دوشمان نهاده شده نیستیم و بدون توجه به عوامل اساسی و مورد نیاز برای سازگاری ، دست به ازدواج می زنیم.

سال ۹۰ تحقیقاتی توسط من و همکارانم بر روی ۱۲۰ زوج که با یکدیگر تفاهم نداشته و یا خیانت همسرشان، زندگی آنها را به چالش جدی کشانده بود ، صورت گرفت ، که نشان می داد عامل اساسی در سوق دادن زندگی آنها بسوی بحران و یا خیانت همسر به شدت موثر بوده است و آن عامل فقدان مهارت یا آگاهی های ضروری زوجین برای رفع نیازهای یکدیگر است. در واقع معیار خوب یا بد بودن همسر ، بر اساس میزان حرف شنوی او نیست ، بلکه بستگی به میزان توانایی و تمایل او برای برطرف کردن نیازهای همسرش دارد.

حالا شاید بپرسید که اگر شخصی مایل به برطرف کردن این نیازها بوده اما توانایی و مهارت لازم را نداشته باشد، تکلیف چیست؟ او چه باید بکند؟

خب پاسخ کاملاً روشن است. زوجین می توانند به کمک یک مشاور و متخصص روابط همسران، مهارت های لازم برای شناسایی و برطرف کردن نیازهای همسر خود را بیاموزند. به همین دلیل باور دارم ، ازدواج هایی که در اثر بی وفایی و خیانت مرد یا زن تخریب شده اند ، لزومی ندارد از هم بپاشند. این ازدواج ها را می توان ترمیم و بازسازی نمود ، بطوریکه زندگی مشترک آنها حتی بهتر از زمانی که هنوز خیانت همسر رخ نداده به پیش رود.

دو سال پیش به خانم میانسالی که برای مشاوره در زمینه خیانت شوهرش مراجعه کرده بود، عرض کردم : قطعاً هیچ کس حتی من هم به عنوان یک مشاور روابط زناشویی، خیانت همسرتان را تایید نمی کنم. اما این ماجرایی که از خیانت شوهرتان تعریف کردید و صحبتهای همسرتان در جلسه قبلی بعلاوه پاسخ های شما به پرسش های من، نشان می دهد که عدم آشنایی شما با مهارت های شناسایی نیازهای شوهرتان باعث شده است تا او به شما خیانت کند. قطعاً شما هم نیازهایی دارید که ممکن است همسرتان در برآورده کردن آنها کوتاهی کرده باشد، لذا او نیز همانند شما باید این مهارت ها را بیاموزد تا بتوانید برای همیشه ریشه خیانت و هرگونه بحرانی که در آینده زندگی تان را تهدید می کند ، بخشکانید.

آن خانم محترم حرفهای مرا تایید کرد و اجازه داد تا برنامه ترمیمی خود را برای بازسازی زندگی مشترک آسیب دیده از خیانت شوهرش اجرا نمایم.

جالب است که بعد از چند هفته که ایشان با مهارت های شناسایی و رفع نیازهای همسرش آشنا شده بود ، در آخرین جلسه مشاوره گفت : جناب آقای آریافر ، اکنون که به گذشته نگاه می کنم، می بینم که شما درست می گفتید: من خودم به دلیل عدم آشنایی با نحوه شناسایی خواسته ها و نیازهای همسرم و چگونگی رفع آنها ، ناخواسته زمینه خیانت شوهرم را فراهم کردم . همسرم هم اکنون نسبت به گذشته ، درک بهتری از نیازهای من پیدا کرده و همین که می بینم او نیز تمام تلاش خود را برای تحقق آنها بکار می گیرد ، احساس بسیار خوبی دارم.

 

درس زندگی از مهدی آریافر مشاور و متخصص مهارت های زندگی سالم

 

question