چه رابطه ای میان شکل گیری خیانت به همسر و محرک های شیمیایی مغز وجود دارد؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دپارتمان ها
  4. chevron_right
  5. دپارتمان مشاوره خانواده
  6. chevron_right
  7. برگهایی از جلسات مشاوره خیانت همسر
  8. chevron_right
  9. چه رابطه ای میان شکل گیری خیانت به همسر و محرک های شیمیایی مغز وجود دارد؟

چه عاملی باعث می شود تا علیرغم روابط خوب زوجین ، فرد از نظر ذهنی تمایل زیادی برای خیانت به همسرش داشته باشد؟

اگر در جایی می شنوید و می خوانید که مردی عاشق زنی شده که از نظر زیبایی چهره و اندام، از همسر خود بسیار پایین است و زنی عاشق مردی شده که به خوش تیپی همسر خود نیست، و یا خیانت به همسر در رابطه ای که ظاهراً هیچ مشکلی بین زوجین وجود نداشته رخ داده است،باید به تحولات شیمیایی رخ داده در مغز فرد بی وفا توجه داشت. برخی اوقات قدرت تغییرات شیمیایی صورت گرفته در مغز فرد به اندازه ای است که کاملاً بر ذهن او مسلط شده و ناخودآگاه او را بسوی ارتباط با جنس مخالف در خارج از روابط زناشویی سوق داده و زمینه شکل گیری خیانت به همسر را فراهم می سازد.

تحقیقات علمی نشان می دهد که ماده شیمایی دوپامین که روی بسیاری از رفتارهای انسان تاثیر گذاشته و مرکزی در مغز را در اختیار دارد، هسته تمایلات جنسی و نیازهای حیاتی ماست و انگیزه لازم برای انجام هر کاری را در ما فراهم می سازد. این مکانیزم در مرکز پاداش مغز بدوی، میلیون‌ها سال است که آنجا قرار گرفته و تغییر نکرده است. موش‌ها، انسان‌ها ودرواقع همه پستانداران،در این مورد بسیار شبیه به هم هستند.

بالا بودن میزان دوپامین، تمایلات جنسی را افزایش می‌دهد و باعث می‌شود، فرد بی‌قید و بی‌بندوبارتر رفتار کند. هیجان یک رابطه تازه تنها یکی از نمونه‌های بالا بودن سطح دوپامین است. متاسفانه، بالا بودن مداوم دوپامین موجب رفتارهای متغیر و دمدمی‌مزاجانه نظیر کشش به سمت جنس مخالف در خارج از چهارچوب روابط زناشویی می شود.

در این مواقع بهتر است تا با یک مشاور و متخصص روابط زناشویی مشورت کنید تا از رفتارهای جنسی و هورمونهای عمومی بدن و آمفتامین های طبیعی اطلاعات لازم را کسب کنید. مشاور به شما مهارتهایی را می آموزد که با بکارگیری آن بتوانید همسر خود را مهار کرده و مانع از خیانت او شوید.

اگر همسر شما در بحبوحه ی یک رابطه عاشقانه است. مانند جوانک عاشق پیشه ای می شود که حاضر نیست دوست جدیدش را از دست بدهد. بخاطر داشته باشید که اگر این رابطه به تازگی شکل گرفته باشد، مغز همسرتان تحت تاثیر میزان بالایی از دوپامین است و مانند معتادی است که به شدت نیازمند مواد مخدر است.

حتی ممکن است او به علت کاهش سطح سروتونین و افزایش PEA تعصب خاصی روی معشوقش داشته باشد و به همین علت ، بینش و قضاوت او در مورد شما غیر منصفانه و معیوب شده باشد. همه ی این ها باعث می شود که او معشوقش را جزء بهترین ها ببیند در حالی که در واقعیت اینطور نیست.

علاوه بر این،اگر همسر شما جزء افراد پرهیجان و پر اضطراب باشد وقتی در این موقعیت قرار بگیرد آسیب پذیری اش بیش تر خواهد بود ، زیرا کاهش سطح سروتونین احساس ترس و نشاط بسیاری را در او ایجاد می کند . او بیش از یک فرد معمولی احساس عاشق بودن و وابستگی به معشوق را خواهد داشت.

سالهاست که محققان روی احساس ترس و عشق مطالعه می کنند. در واقع ، اسرار آمیز بودن یک رابطه ی محرمانه ، به قدری برای یک فرد فریبنده است که آن را با عشق اشتباه می گیرد، در حالی که این رابطه فقط انجام دادن کاری پنهانی و نامشروع است که به فرد احساس هیجان و ماجراجویی می دهد و مغز را تحریک می کند که احساس کند در مرکز یک داستان عاشقانه قرار گرفته است و بدین صورت خیانت فرد به همسر شکل گرفته و تداوم می یابد.

 

درس زندگی از مهدی آریافر
متخصص بازسازی زندگی آسیب دیده از خیانت همسر

question