فردانیوز: تحلیل مشاور رتبه های برتر کنکور از شوک وارده به سازمان سنجش

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دپارتمان ها
  4. chevron_right
  5. دپارتمان مشاوره کنکور
  6. chevron_right
  7. مطالب و مصاحبه های سینا تهرانی
  8. chevron_right
  9. فردانیوز: تحلیل مشاور رتبه های برتر کنکور از شوک وارده به سازمان سنجش

در پی رأی غیرمنتظره دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال قانون تأثیر ۲۵ درصدی معدل سال سوم در کنکور سراسری، خبرگزاری فردا، تحلیل سینا تهرانی مشاور تحصیلی و خانواده گروه درس زندگی را جویا شده است که در ادامه متن کامل این خبر و تحلیل آقای تهرانی را می خوانید. لینک منبع خبر نیز در انتهای این متن درج شده است:

فردانیوز: دیوان عدالت اداری در اقدامی قابل تحسین با رسیدگی به شکایت یک شهروند عادی ، رأی به ابطال قانون تأثیر ۲۵ د‌‌رصد‌‌‌ی معد‌‌ل‌ سال سوم متوسطه د‌‌ر کنکور سراسری نمود. این خبر سازمان سنجش را در شوک فرو برده است. در ادامه به جزئیات این رأی و تحلیل سیناتهرانی از مشاورین برجسته کنکور خواهیم پرداخت:

به گزارش « فردا »، هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با صدور حکمی، بند دوم مصوبه شورای سنجش مبنی بر تاثیر ۲۵ درصدی معدل سال سوم متوسطه در کنکور را برای داوطلبانی که طی سال‌های ۸۴ تا ۹۲دیپلم گرفته‌اند، مغایر قانون دانسته و ابطال کرد. قانونی که د‌‌ر د‌‌و‌ سال گذشته تأثیر زیاد‌‌ی را د‌‌ر نتایج کنکور و تحصیل د‌‌انش‌آموزان د‌‌بیرستانی گذاشته بود‌‌، حالا این قانون با شکایت یک شهروند‌‌ معمولی که نامش « فاطمه کریمی» است، ابطال شد‌‌ه و مسیر کنکور سراسری را د‌‌وباره عوض کرد‌‌ه است. این رأی اظهار می دارد، از آنجا که بر اساس قانون باید متوسط نمرات ۳ سال متوسطه در کنکور لحاظ شود، مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو که تنها اعمال معدل نهایی سال سوم را مجاز شمرده است، باطل است. زیرا نه تنها معدل امتحانات این سه سال توسط سازمان سنجش در کنکور سراسری اعمال نشده، بلکه در صورت اعمال این قانون نیز، می بایست امتحانات هر سه سال بصورت نهایی برگزار می شد. حال آنکه تنها امتحانات سال سوم بصورت نهایی برگزار گردیده است.

خبر ابطال تاثیر ۲۵ درصدی معدل سال سوم در کنکور آن قدر ناگهانی بود که هنوز مسئولین کمیته سنجش و پذیرش دانشجو برای آن تصمیمی نگرفته اند.توکلی، سخنگوی سازمان سنجش دراین باره گفت: به هر حال کمیته سنجش و پذیرش که مسئولیت این کار را به عهده دارد این قانون را دنبال کرده و به سازمان سنجش اعلام کرده که آن را اجرا کند. او ادامه می دهد: ما هم مجری مصوبات قانونی هستیم و هر تصمیمی که گرفته بشود، ناچاریم آن را اجرا کنیم. توکلی از تشکیل جلسه ای برای بررسی این مسئله خبر می دهد و می گوید: احتمالا امروز بررسی ها شروع شود و دکتر خدایی به عنوان دبیر و سخنگوی شورا احتمالا مطالبی را مطرح خواهند کرد.

به گزارش « فردا » این که سرنوشت کنکوری های سال ۹۵ به بعد چه می شود هنوز معلوم نیست و البته احتمالا اعتراض کنکوری های سال ۹۳ و ۹۴ که از تاثیر مستقیم معدل ضربه خورده اند هم بلند شود که اگر قرار بود این قانون لغو و مصوبه باطل شود، چرا با سرنوشت آن ها بازی شده است؟

سیناتهرانی مشاور برجسته کنکور در این رابطه به « فردا » گفت: اگر این حکم از کنکور سراسری ۹۵ به بعد، اجرایی شود، چند اتفاق بسیار خوب برای سیستم آموزشی کشور و نیز بری دانش آموزان رخ خواهد داد:

اتفاق نخست آنکه، دانش آموزان، نفس راحتی از دست مدیران و دبیران بسیاری از مدارس خواهندکشید، که به اشتباه تصور می کنند، بهترین راه برای بالا بردن معدل درسی دانش آموزان، اعمال فشار درسی ، ارائه تکالیف سنگین و نیز برگزاری امتحانات کتبی مستمر است. لذا دانش آموز زمان بیشتری خواهد داشت تا تمرکز خود را بر روی مطالعه دروس برای موفقیت در کنکور سراسری بگذارد.

اتفاق دومی که رخ می دهد این است که تنها حربه تبلیغاتی برخی از مدارس ناموفق و پرادعا که همه امکانات و انرژی خود را با استفاده از روشهای غلط مدیریتی و آموزشی، صرف بالابردن معدل دانش آموزان می کردند، از بین خواهد رفت. البته اغلب این مدارس سالهاست که دیگر در کنکورسراسری حرفی برای گفتن ندارند و بعد از اعلام نتایج توسط سازمان سنجش مشخص می شود که رتبه های برتر چنین مدارسی موفقیت شان را مرهون زحمات مشاورین تحصیلی و دبیران خوب خارج از مدرسه خود می دانند و نه سیستم غلط آموزشی مدارسشان. لذا چه بسا با ابطال تاثیر معدل در کنکور سراسری، مدیران چنین مدارسی بطور جدی به فکر ایجاد تغییرات اساسی در نگرش ها و اصلاح سیستم نادرست مدیریتی و آموزشی مدارس خود بیفتند.

سیناتهرانی مشاور کنکور در ادامه به « فردا » گفت: اتفاق سوم ممکن است در نگرش دبیران مدارس رخ دهد و آنها را به این فکر فرو ببرد که برای حفظ موقعیت شغلی خود، بهتر است بروند و روشهای تفکر صحیح به شیوه طراحان کنکورسراسری را بیاموزند و به اشتباه تصور نکنند اگر دانش آموزی حجم عظیمی از تکالیف درسی سنگین را انجام دهد، دانش آموز موفقتری است، زیرا این معدل دانش آموز نیز که باعث موفقیت او در کنکور سراسری می شود، بلکه دانش آموزی در کنکور موفق تر است که روشهای صحیح تفکر علمی به شیوه طراحان سوالات کنکور سراسری و شیوه مطالعه هر درس را بداند و بر اساس آن تستهای محدود و مشخصی را حل کند.

اتفاق چهارم که به دانش آموزان مرتبط است و در شکایت خانم کریمی از سازمان سنجش نیز مطرح شده، این است که عدالت آموزشی بخوبی برقرار خواهد شد. زیرا به عقیده بنده امتحانات نهایی، همانند کنکورسراسری در شرایط عادلانه و استانداردی برگزار نمی شود و احتمال تقلب در آن بسیار زیاد است. از طرف دیگر، بسیاری از مناطق کشور از امکانات آموزشی مطلوب نظیر مدارس یا دبیران خوب و کتابهای کمک آموزشی مناسب بی بهره اند. نکته مهم دیگر آنکه؛ چون امتحانات بصورت تشریحی برگزار می شود، امکان اشتباه در تصحیح و یا اعمال نظرهای سلیقه ای مصححین بسیار زیاد است. سختگیر یا آسانگیر بودن مصحح ها، خسته بودن و سرحال بودنشان و حتی شرایط روحیشان بر روی تصحیح برگه تاثیر می گذارد و باعث می شود شرایط یکسانی برای همه دانش آموزان رقم نخورد.

سینا تهرانی علمی ترین مشاور تحصیلی و کنکور در انتها به « فردا » گفت: مدیران محترم مدارس کشور به این نکته توجه داشته باشند که برای موفقیت دانش آموزانشان در کنکور سراسری و در زندگی فردی و شغلی آینده ، لازم است ابتدا خود شخصاً روشهای علمی مدیریت مدارس را بیاموزند و دبیران چنین مدارسی نیز روش تفکرکردن به شیوه طراحان کنکورسراسری را فراگیرند تا بتوانند بدون ارائه تکالیف سنگین، دانش آموزان خود را به سمت و سویی هدایت کنند که با تکیه بر مطالب کتابهای درسی قادر به کسب بهترین رتبه ها در کنکور سراسری باشند

 

لینک اینستاگرام رسمی درس زندگی

لینک منبع مطلب فوق در سایت فردانیوز

 

question