چرا برخی از دانش آموزان با وجود مطالعه کمتر،نمرات درسی یا رتبه کنکوری بهتری کسب می کنند؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دپارتمان ها
  4. chevron_right
  5. دپارتمان مشاوره کنکور
  6. chevron_right
  7. مطالب و مصاحبه های سینا تهرانی
  8. chevron_right
  9. چرا برخی از دانش آموزان با وجود مطالعه کمتر،نمرات درسی یا رتبه کنکوری بهتری کسب می کنند؟

براستی رمز موفقیت دانش آموزانی که مطالعه کمتری دارند، نسبت به افرادی که ساعات زیادی را مطالعه می کنند در چیست؟

یادگیری در کلاس درس تاچه اندازه در کسب موفقیت تحصیلی در امتحانات و یا کنکور دانشگاهها موثر است؟

دانش آموزی می گفت: یکی از اقوام ما سال گذشته با وجودآنکه زیاد در منزل درس نمی خواند اما نمرات پایان سالش بسیار بهتر از من بوده است. نمی دانم چرا با وجود اینکه من ساعتها در منزل درس می خواندم و او به گفته خودش حتی یک دهم آنرا هم نمی خواند، اما همیشه نمرات من از او کمتر است.

و یا فلان دانش آموز پشت کنکوری که رتبه بالای ۲۷۰۰ کسب کرده، اظهار می داشت : من بصورت میانگین چون مدرسه هم نمی رفتم، در شبانه روز ۱۴ ساعت مطالعه می کردم اما دوست من که در دوره پیش دانشگاهی بوده و به مدرسه هم می رفت و شاید کمتر از ۵ ساعت هم در منزل مطالعه نمی کرده،رتبه اش ۱۵۰ شده است.

به این دانش آموزان عزیز باید عرض کنم که برای موفقیت در امتحانات مدرسه یا کنکور ، مدت زمان مطالعه افراد اهمیتی ندارد، بلکه زمان مطالعه مفید و متمرکز شماست که مهم است. بسیاری از اوقات شما ساعتهای زیادی مشغول مطالعه هستید اما چون مهارت لازم در تمرکز کردن و نحوه مطالعه صحیح را نمی دانید، زمان مطالعه مفید شما ممکن است از یک ساعت هم تجاوز نکند.

از طرفی دانش آموزی که بدون تمرکز لازم و روشهای صحیح درس می خواند ، بعد از گذشت چند روز قادر به یادآوری مطالبی که خوانده نیست و آنها را فراموش کرده است.

متأسفانه بسیاری از دانش آموزان و بخصوص کسانی که در دوره پیش دانشگاهی بوده و خود را برای کنکور دانشگاهها آماده می کنند، توجه چندانی به یادگیری در کلاس درس نمی کنند، در حالیکه درصد مهم و عمده ای از یادگیری در کلاس درس صورت می گیرد. لذا لازم است تا مشاورین تحصیلی با طراحی یک فرآیند چند مرحله ای به دانش آموزان بیاموزند که چگونه با تکنیک های مدرن تمرکز و یادداشت برداری ،بهترین استفاده را از کلاس درس خود ببرند.

تکنیک های یادداشت برداری در سر کلاس درس مانع از پرت شدن حواس و یا بخواب رفتن شما می شود، بخصوص در زمانیکه معلم تان بسیار آرام، ملایم و خسته کننده درس می دهد و شیوه تدریس او ذهن شما را به تکاپو و هیجان یادگیری ترغیب نمی کند.

بدیهی است استفاده بهینه از کلاس درس باعث می شود تا دانش آموز وقتی به منزل می رسد، دیگر نیازی به اختصاص زمان زیاد برای مطالعه دروس مدرسه نداشته و لذا وقت خود را به حل مسئله، تست زنی و مطالعه درس های سالهای گذشته اختصاص دهد.

اینگونه است که چنین دانش آموزی با مطالعه کمتر اما هوشمندانه تر که توأم با تمرکز و بهره گیری از روشهای صحیح مطالعه و یادگیری است ، نسبت به دانش آموزانی که ساعات بیشتری را به مطالعه پرداخته اند، به موفقیت های تحصیلی بهتری دست می یابد.

 

question