سیناتهرانی مشاور تحصیلی از قصه زندگی یک جوان موفق ایرانی چه گفت؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دپارتمان ها
  4. chevron_right
  5. دپارتمان مشاوره تحصیلی
  6. chevron_right
  7. مطالب روانشناسی موفقیت تحصیلی
  8. chevron_right
  9. سیناتهرانی مشاور تحصیلی از قصه زندگی یک جوان موفق ایرانی چه گفت؟

سیناتهرانی مشاور تحصیلی گروه درس زندگی می گوید:

برادر بزرگواری می گفت: چند سال جنگیدیم تا داستان پتروس فداکار هلندی را از کتاب‌ها حذف کنیم و فکر کنم ۵۰ سال دیگر باید بجنگیم تا داستان شهدایی چون حاج ابراهیم همّت ، سیّد مرتضی آوینی ، یدالله کلهر، حسن باقری، عبّاس بابایی، عباس دوران و … را وارد کتاب‌های درسی بچه‌هایمان بکنیم.

از دانش آموزی که برای موفقیت در کنکور سراسری نزد من آمده است می پرسم: کدامیک از این نامها برایت آشناست؟ ابراهیم همت، حسن باقری ، عباس بابایی ، عباس دوران ، محمدجهان آرا ، استاد بابایی و …

با کمی مکث پاسخ می دهد: آقای تهرانی! فکر کنم همه اینها معلم کنکور باشند. اما بجز آقای بابایی نمی دانم بقیه اسامی؛ دبیران چه دروسی هستند.

حال شما تصور کنید این وضع دانش آموز نابغه کشور ماست که معدل نهایی اش هم بیست بوده اما چیزی از مردان حماسه ساز تاریخ کشورش نمی داند.

البته من او را مقصر نمی دانم بلکه باید گفت، در طی این سالها افرادی نخواسته اند که نسل های بعدی چیزی از آن مردان الهی بدانند. فقط در همان حد کافی بوده که اسامی بعضی از آنها را بر روی بزرگراه ها و خیابان های شهر ببینند.

سیناتهرانی مشاور کنکور در ادامه گفت: آیا تاکنون از خود پرسیده اید که چرا با وجود آنکه هر ساله دهها رتبه یک رقمی و دو رقمی وارد دانشگاههای کشور می شوند اما با این وجود؛ وضعیت علمی، اقتصادی، فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی کشور ما رشد چندانی نمی کند؟

پاسخ بسیار مشخص است: نهایت آرزوی دانش آموز ما این است که با کسب رتبه ای عالی وارد رشته های پرطرفدار پزشکی یا مهندسی در بهترین دانشگاههای کشور شود و وقتی به هدفش می رسد این فرد دیگر تمام شده و تبدیل به یک دانشجوی عادی می شود که بجای درس خواندن وقت خود را صرف شرکت در پارتی ها و تفریحات دیگر می کند.

البته عده ای هم هستند که به محض ورود به دانشگاه با واقعیتهای جامعه مواجه می شوند و با خود می گویند مگر مهندس یا پزشکش در این کشور چقدر می توانند موفق شوند؟ در واقعا کاخ آمال و آرزوهای این دسته فرو می ریزد و همانند بسیاری از رتبه های برتر سالهای گذشته دچار روزمرگی می گردند و نهایتش این است که به کشور دیگری مهاجرت کنند که شرایط برای موفقیتشان آماده تر یاشد. 

اما اگر این دانش آموز عزیز بداند در این کشور؛ مردانی نظیر حسن باقری بوده اند که بدون داشتن تحصیلات نظامی در بهترین دانشگاههای جهان و صرفاً با نیروی اراده، تلاش و توکل به خدا توانسته اند برجسته ترین تحلیل گران نظامی جهان را شگفت زده کرده و بزرگترین عملیاتهای نظامی را طراحی کنند که یکی از آنها عملیات آزادسازی خرمشهر بود، قطعاً به آینده خود و کشورش امیدوارتر می شود و با تغییر باورهایش روش درست اندیشیدن را می آموزد و به این خودباوری می رسد که او نیز می تواند در رشته تحصیلی خود یک حسن باقری شود و تصور کنید هر ساله صدها دانشجو این تفکر را بیابند که روزی حسن باقری رشته خود شوند، آنگاه ایران وطن ما تبدیل به بهترین مکان برای زندگی خواهد شد و همه جهانیان ایران را الگوی توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خود قرار خواهند داد. 

سیناتهرانی مشاور درسی افزود: ایرانی که دیگر در آن تولیدکننده اش به فکر فریب مشتری و تولید کالاهای بی کیفیت اما با ظاهری زیبا نخواهد بود و واردکننده اش بجای آنکه به منافع خود بیاندیشد منافع جامعه را لحاظ کند و بجای واردات کالاهای خارجی به حمایت از تولید داخلی برخیزد. ایرانی که در آن مهندسش با تکیه بر توانایی های خود و نه بهره گیری از رانت های دولتی تحولی شگرف در صنعت ایجاد کند و پزشکانش بجای فکر کردن به منافع مالی خویش و بازی با جان بیماران و یا گرفتن زیرمیزی به فکر انجام کار صحیح و بهبودی بیمار با کمترین هزینه خواهند بود. ( البته هنوز هم پزشکان و مهندسین با وجدان و سالمی داریم که این حقیر معتقد است تعدادشان کم است)

من در دانشگاه استنفورد چیزهای بسیاری از اساتید خود آموختم، اساتیدی که هریک به نوبه خود انسانهای موفق عصرحاضر در کشور آمریکا هستند اما بدون هیچ تعصب و جانبداری خاصی می گویم که همه ویژگی های مثبت آنها را تنها در گوشه هایی از شخصیت حسن باقری یافتم. به جرأت می توانم بگویم آشنایی شما با حسن باقری می تواند قدرتی در درون شما ایجاد کند که حتی کوهها را نیز جابجا کنید. 

اما چند کلام از شهید حسن باقری برایتان بگویم شهیدی که زندگی مرا دگرگون ساخت و هرچه موفقیت در زندگی کسب کرده ام را حاصل مطالعه زندگی این شهید عزیز می دانم . 

شهید غلامحسین افشردی معروف به حسن باقری به عنوان یک خبرنگار وارد مناطق جنگی جنوب می شود اما در ظرف مدت کوتاهی و بدون آنکه دوره های آمادمیک نظامی گذرانده باشد، تبدیل به یک نظریه پرداز بزرگ نظامی می شود. شاید تعجب کنید که او فقط دو سال و ۴ ماه در جنگ بوده و بعد از آن به شهادت رسیده است.

مشاور تحصیلی سیناتهرانی در ادامه گفت : درست در زمانیکه عراق مناطق وسیعی از ایران را تصّرف کرده بود و به سرعت پیش می آمد و در شرایطی که عملیاتهای طراحی شده ایران یکی پس از دیگری شکست می خورد، حسن باقری که تا آن زمان اغلب دوستان و نزدیکانش تصور می کردند هیچ استعداد خاصی ندارد و یک فرد معمولی است با طراحی عملیاتهای نظامی بزرگ ضربات سنگینی به ارتش متجاوز عراق وارد کرد که اوج شاهکار این جوان ۲۷ ساله طراحی عملیات آزادسازی خرمشهر بود. البته نقشه عملیاتی او با هدف آزادسازی بصره طراحی شده بود اما نیروهای ایرانی که خسته شده و یا برخی از آنها اهمال کاری می کنند باعث می شود که حسن به آزادسازی خرمشهر راضی شود وگرنه تصور کنید که اگر ایران موفق به آزادسازی بصره دومین شهر نفت خیز عراق می شد به احتمال زیاد عراق مجبور به صلح با ایران می شد و جنگ در همان سالهای نخستین به پایان می رسید.

کنت دمارانش ژنرال فرانسوی در کتاب خود می گوید: بعد از آزادسازی خرمشهر، من با صدام در یکی از کاخ هایش ملاقات کردم در حالیکه او به شدت از این شکست بزرگ عصبانی به نظر می رسید ، گفت: آقای دمارانش می بینید یک پسر جوان ۲۷ ساله ایرانی چه ضربه سنگینی به ما زد؟ 

در روزهای آینده مطالب بیشتری از زندگی حسن باقری به روایت افرادی که او را از نزدیک دیده و شاهد هنرنمایی های نظامی اش بوده اند برایتان خواهم گفت زیرا معتقدم درس های بزرگی برای ایجاد تحول و رشد و شکوفایی در همه ما خواهد داشت. بسیاری از دانش آموزانم که اکنون دانشجویان بهترین دانشگاههای کشور هستند می گویند: آشنایی ما با حسن باقری زندگی مان را هدفمند کرده است و حتی یک ثانیه آنرا نیز نمی خواهیم به هدر بدهیم. او خواب را از چشمان ما ربوده است زیرا به این باور رسیده ایم که فرصت زندگی بسیار اندک است و ما کارهای زیادی برای انجام دادن داریم که بر روی زمین مانده است…

راستی نشانی حسن باقری : بهشت زهرا قطعه ۲۴ 

 

برای مطالعه بازتاب مطلب خواندنی سیناتهرانی در مورد حسن باقری در سایت رجانیوز اینجا را کلیک نمایید

 

 

question