من رادیوی شکسته ای هستم که تعمیر شدنی نیست

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دپارتمان ها
  4. chevron_right
  5. دپارتمان مشاوره روانشناسی
  6. chevron_right
  7. مطالب روانشناسی
  8. chevron_right
  9. افسردگی
  10. chevron_right
  11. من رادیوی شکسته ای هستم که تعمیر شدنی نیست

خانم جوانی که چند سالی است کار تدریس در دانشگاه را در پیش گرفته است، می گفت: ” آقای مهدی آریافر!  هر روز و بصورتی ناگهانی روحیه ام بهم می ریزد، مثلاً تا همین چند دقیقه پیش حالم خیلی خوب بود و با دوستم در طی یک مکالمه تلفنی شوخی می کردم اما به ناگهان آن روحیه شاد و خندان به روحیه ای غمگین تبدیل شد. انگار در اثر تکان ناگهانی جهان هستی، ضربه ای خورده ام و همه چیز را طور دیگری می بینم.

در کمتر از چند دقیقه همه چیز تغییر می کند؛ افکار منفی ذهنم را اشغال می کند، آدم بدبینی می شوم؛ به گذشته که نگاه می کنم، انگار هرکاری که تاکنون کرده ام بی ارزش بوده است؛ تصور می کنم لحظات شاد زندگی ام توهمی بیش نبوده ؛ احساس می کنم آدم بی ارزش و بی کفایتی هستم؛ دستم به کاری نمی رود و قدمی به جلو برنمی دارم؛ گویی در دریای شک و تردید منجمد شده ام؛ اما با این حال آرام و قرار ندارم؛ شدت ناراحتی ام به حدی است که جای آرامشی برایم باقی نمی گذارد. این تغییر روحیه ناگهانی باعث می شود تا رفتاری پرخاشگرانه با اطرافیانم داشته باشم و آنها را از خود برنجانم.

افت ناگهانی روحیه من که بارها در طول شبانه روز تکرار می شود باعث شده تا فرصتهای موفقیت زیادی را از دست بدهم. به عنوان مثال هفته پیش در جلسه اساتید به ناگهان از کوره در رفتم و بر سر رئیس دانشکده داد و فریاد کردم، همین موضوع باعث شد تا او پیشنهادی که برای ارتقای جایگاه من داده بود را پس بگیرد. “

همانطور که این خانم در طی جلسات مشاوره “درمان تغییر ناگهانی روحیه “خود متوجه شد، عدم تنظیم صحیح امواج مغز وی باعث می شد تا هجوم افکار منفی بطور ناگهانی روحیه او را در جهت منفی سوق دهد. وی در اثر حمله افکار منفی بی روحیه و سنگین می شد و احساس شکست و ناکامی می کرد.

ریشه هر احساس بد و روحیه ضعیف و شکننده در تفکر منفی نهفته است. وقتی فرکانس امواج مغزی تان تحت تأثیر عوامل بیرونی بهم می ریزد، راهی باز می شود تا افکار منفی از طریق آن در ذهن شما رخنه کنند و بدین ترتیب و با گذشت زمان افکار منفی بخشی از زندگی شما و جزیی از آن می شود. من افکار منفی را ” افکار اتوماتیک ” نامیده ام زیرا بدون اراده شما و خودبه خود و بدون اینکه خواسته باشید در ذهنتان جاری می شوند و شما کمترین شکی به درست بودنشان پیدا نمی کنید.

تغییر ناگهانی روحیه از مثبت به منفی همانند صدای رادیویی می ماند که موجش را درست تنظیم نکرده اید و لذا صدای خرخر از آن بلند می شود. علت این امر خرابی ترانزیستورها و سیم پیچهای رادیو نیست؛ رادیوی شما بی عیب و نقص است؛ هوا هم بد نیست که امواج فرستنده رادیویی را درست نگیرد. تنها کاری که باید بکنید این است که امواج رادیو را بر روی فرکانس درست تنظیم کنید.

بسیاری از مردم در گوشه و کنار شهر از من می پرسند: آیا تغییر روحیه بد قابل درمان است؟ آیا می توان از افت ناگهانی روحیه ، جلوگیری کرد؟

پاسخ من بسیار امیدوارکننده است؛ من به آنها می گویم : ” بله خوشبختانه به کمک متدهای جدید تنظیم فرکانس ذهن ، می توانید امواج مغزی تان را نیز همانند رادیو بر روی فرکانس صحیح و مثبت تنظیم کنیم . قطعاً وقتی امواج ذهنتان درست تنظیم شود،دیگر راه ورود افکار منفی به ذهنتان مسدود می شود و در نتیجه تغییر ناگهانی روحیه تان از مثبت به منفی از بین خواهد رفت.”

ممکن است پیش خود بگویید: ” من رادیوی شکسته ای هستم که تعمیر شدنی نیستم زیرا همه سیمهایم قطع شده ؛ گیرم که شما دهها هزار مشکل افت روحی را درمان کردید، اما حتم دارم که من یکی خوب بشو نیستم.”

بی اغراق باید عرض کنم، همه روزه جملاتی از این قبیل را بارها از این و آن می شنوم. از قرار معلوم تقریباً همه افرادی که دچار مشکل افت روحی هستند خیال می کنند که وضعیشان با سایرین فرق می کند و خوب بشو نیستند. همه ی اینها نشانه ی آن فرآیند ذهنی است که در متن و بطن مشکل روحی شان نهفته است.

گاه از اینکه می بینم عده ای از افرادی که دچار روحیه بد می شوند، اینهمه در توهم سازی مهارت دارند در شگفت می مانم. کودک که بودم به سحر و جادو علاقه زیادی داشتم، به همین دلیل شبهای جمعه در یکی از سالن های شهر به تماشای حرکات شعبده بازها می رفتم و از اینکه می دیدم مثلاً آنها یک کبوتر را غیب می کنند، از تعجب شاخ درمی آوردم.

حالا می دانم که کار آن شعبده بازها عجیب تر و بزرگتر از توهم زایی افرادی که دچار مشکل تغییر روحیه ناگهانی می شوند، نیست. زیرا این افراد نیز هنگامی که با افت ناگهانی روحیه خود مواجه می شوند، قدرت باور کردن عجیبی پیدا می کنند. هم خود باور می کنند و هم اطرافیان خود را به باور مجبور می کنند تا چیزهایی که وجود خارجی ندارند را همین طوری و بدون دلیل و منطق بپذیرند.

من در مقام یک متخصص و مشاور خانواده وظیفه دارم در ابعاد توهم این افراد نفوذ کنم و به آنها بیاموزم که پشت آینه را نگاه کنند و ببینند که خود را فریب می دهند. آنها ممکن است از درمان خود ناامید باشند اما خوشبختانه امروزه با متدهای جدید و موفقی که در نتیجه تلاش هزاران محقق و متخصص علوم روانشناختی حاصل شده است، درمان تغییر روحیه ناگهانی این افراد به سادگی امکان پذیر است.

 
درس زندگی از تجربیات مهدی آریافر – متخصص ارتباط موثر بین زوجین
با سپاس از همکاری افتخاری شهرزاد سالور از شرکت کنندگان
دوره های آموزشی ” گروه درس زندگی ” برای تنظیم این متن

question