مهمترین عامل برای موفقیت در امتحانات و کنکور چیست؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دپارتمان ها
  4. chevron_right
  5. دپارتمان مشاوره کنکور
  6. chevron_right
  7. مطالب و مصاحبه های سینا تهرانی
  8. chevron_right
  9. مهمترین عامل برای موفقیت در امتحانات و کنکور چیست؟

سیناتهرانی مشاور تحصیلی و عضو گروه درس زندگی گفت: شاید در نظر اول حجم سنگین درس ها مرعوبتان کند شاید با خود بگویید چگونه می توان این غول عظیم را به زانو درآورد. باید بگویم که داشتن احساسی از این نوع در شروع هرکار بزرگی طبیعی است و تنها مختص شرکت در کنکور نیست. در این حال مهمترین عاملی که رویارویی با هر راه دشواری را ممکن می سازد، آمادگی روانی است. بدیهی است اگر در نهاد آدمی انگیزه پیشرفت وجود نداشت، هیچ کار بزرگی انجام نمی شد؛ ساخت بلندترین آسمان خراش ها، طولانی ترین راهها در دل مناطق کوهستانی، عظیم ترین سدها یا ساخت فناوری های جدید در عرصه تبلت ها و تلفن های همراه هوشمند و … فقط با وجود اشخاصی که انگیزه ای قوی برای انجام کارها داشتند، میسر شده است. اگر بخواهید با توصیه دیگران کتابی را ورق بزنید یا در کنکور شرکت کنید. راه به جایی نخواهید برد و صرفاً تحصیل در بهترین مدارس و یا داشتن بهترین دبیران نمی تواند تضمین کننده موفقیت تحصیلی شما باشد.

اینروزها انتقادی که از من و همکارانم در گروه مشاورین درس زندگی می شود این است که چرا شما در کنار برنامه ریزی درسی و مشاوره تحصیلی ،بر ایجاد انگیزه در دانش آموزان تأکید می کنید؟ پاسخ من بسیار روشن است: قطعاً اگر شما بهترین دبیران ، بهترین مشاورتحصیلی ، بهترین برنامه ریزی درسی و بهترین جزوات کمک آموزشی را هم داشته باشید اما تمایل و انگیزه ای برای درس خواندن نداشته باشید، به موفقیتی نیز در امتحانات مدرسه و یا کنکور دست نمی یابید.

 سیناتهرانی گفت: به عنوان یک مشاور وظیفه دارم تا کاری کنم که سوخت سیستم خودکنترلی و انگیزشی در درون شما تا آخرین لحظه حضور شما در سر جلسه امتحان و یا شرکت در کنکور سراسری تامین شود و شما در طی روزها و ماههایی که خود را برای موفقیت در کنکور آماده می کنید، دچار نوسانات انگیزشی و یا تنبلی های احتمالی نشوید و هر روزتان بهتر از روز قبل باشید. مادر دلسوزی به من می گفت:فرزندم خیلی شما را قبول دارد و قطعاً هرچه شما بگویید با جان و دل گوش می دهد. لطفاً به او بگویید که روزی ۱۲ ساعت به جز ساعات حضور در مدرسه درس بخواند. “ به آن مادر محترم عرض کردم: ” من هیچگاه چنین کاری نخواهم کرد زیرا اگر فرزند شما به فرض محال ساعت ۴ بعد از ظهر هر روز درس خواندن خود در منزل را آغاز کند و به مدت دوازده ساعت و بدون هیچگونه استراحتی درس بخواند، باید تا ساعت ۴ صبح روز بعد بیدار باشد و این دیوانگی است.

اما وظیفه من این است که سوخت لازم را به موتور خودکنترلی درون ذهن فرزندتان برسانم تا او بدون هیچ فشاری و یا توصیه خاصی، خودش احساس مسئولیت کرده و برای کسب موفقیت های فردا درسهایش را بخواند. ده ساعت درس خواندن از نظر من اهمیت چندانی ندارد، بلکه درست و هوشمندانه درس خواندن است که باعث موفقیت یک فرد می شود. لذا بهتر است شما از من بخواهید که به فرزندتان بیاموزم که چگونه با ساعات مطالعه کمتر اما مفیدتر و هوشمندانه تر به موفقیت های بزرگ تحصیلی دست یابد.” داشتن انگیزه قوی به تدریج اثرات مثبت خود را نشان می دهد و کاری که در نظر اول بزرگ و ناممکن می نمود پس از چندماه هیبتش را از دست می دهد و به حیوانی دست آموز تبدیل می شود، به شرطی که مدام سوخت اولیه موتور پرشتاب سیستم انگیزشی ذهن شما توسط تکنیک هایی که مشاورتان ارائه می دهد، تامین شود. در چنین شرایطی است که ارائه برنامه ریزی درسی مناسبی که منطبق با توانایی ها و شرایط روحی شما باشد ، راه موفقیت تان را در کنکور سراسری هموار می کند.  

question