ماجرای آشنایی در فیس بوک: تفاوت بی وفایی با خیانت همسر در روابط زناشویی چیست؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دپارتمان ها
  4. chevron_right
  5. دپارتمان مشاوره خانواده
  6. chevron_right
  7. برگهایی از جلسات مشاوره خیانت همسر
  8. chevron_right
  9. ماجرای آشنایی در فیس بوک: تفاوت بی وفایی با خیانت همسر در روابط زناشویی چیست؟

آیا همه بی وفایی ها به خیانت همسر می انجامد؟

لیزا خانمی ۲۸ ساله ، ۹ سال است که با مارک همسر ۳۶ ساله اش ازدواج کرده است.( به منظور حفظ حریم خصوصی مراجعین دفتر گروه مشاورین درس زندگی از اسامی انگلیسی بجای اسامی ایرانی استفاده شده است). آنها دختر سه ساله ای دارند. روابط این زوج به علت عدم درک متقابل از نیازهای یکدیگر به سردی گراییده بود. مارک ذهنیت مثبتی نسبت به مشاورخانواده ندارد و به همین دلیل نیز در اولین جلسه مشاوره حضور نیافته است.

لیزا می گوید : ” ذهنیت منفی مارک نسبت به مشاور خانواده در دو سال قبل شکل گرفت، زمانی که ما برای حل مشکلاتمان به یک مشاور مراجعه کردیم، مارک احساس می کرد که آن مشاور از من جانبداری کرده و او را در جلسه مشاوره تحقیر نموده است.”

در آن جلسه لیزا گفت که چندماه پیش از طریق فیس بوک با مردی آشنا شده است. او هر روز صبح در منزل هنگامیکه همسرش در شرکت  بوده با آن مرد بصورت چت تبادل پیام می کرده.

همین موضوع برای لیزا که روابط سرد، آزاردهنده و ناخوشایندی با همسرش داشته ، بسیار جذاب، خوشایند و هیجان آور بوده است. بگونه ای که پس از رد و بدل کردن پیام با فرد مزبور ،حالت شاد، پرطراوت و مطبوعی به لیزا دست می داده و این امر باعث می شده تا او شوق و ذوقی برای انجام کارهای روزمره زندگی پیدا کند.

اما این شور و نشاط از آنجایی که طبیعی و از منابع خارج از هنجارهای متداول تامین می شده ، دوام چندانی نمی یابد و پس از گذشت یک روز او دوباره به وضعیت اولیه اش که همان نداشتن شور و انگیزه در زندگی و بی حوصلگی بوده، بازگشت می کرده است.

لیزا برای رهاشدن از این وضعیت آزاردهنده مجدداً به سراغ کامپیوتر رفته و با آن فرد تبادل پیام می کند. این ماجرا چند هفته ای طول می کشد تا اینکه آن مرد از لیزا برای سفر به دبی دعوت می کند ، لیزا نیز از همسرش اجازه می گیرد تا به بهانه گشت و گذار و عوض کردن آب و هوا به دبی برود. همسر او مشکلی با سفر لیزا ندارد و مقدمات سفر او را نیز فراهم می کند اما دقایقی قبل از پرواز ، لیزا به نوعی بیداری ذهنی رسیده و از خود می پرسد: ” من کجا دارم می روم ؟ چرا دارم به همسرم بی وفایی و خیانت می کنم. چرا زندگی مشترک من نمی تواند این هیجانی که آن مرد به من می دهد را تامین کند؟ من باید مشکلم را باهمسرم بصورت جدی حل کنم . “

ذهنیت ایجاد شده نوعی تحول رفتاری در لیزا بوجود می آورد و او از رفتن منصرف شده و به خانه برمیگردد. لیزا بی وفایی به همسرش را متوقف کرده و مانع از شکل گیری خیانت او به شوهرش می شود.

او تصمیم می گیرد برای حل مشکلاتش مجدداً نزد یک مشاور برود. لیزا در جلسه مشاوره اینطور به حرفهایش ادامه می دهد :

” جناب سینا تهرانی ، می دانم بی وفایی ام قابل توجیه نیست اما من در بد وضعیتی بوده و هستم. همسرم اصلاً قبول ندارد که مشکلاتی در رابطه ما وجود دارد.”

به عنوان یک مشاور بی طرف ، تصمیم گرفتم بصورت تلفنی گفتگویی با مارک داشته باشم . مارک در تجارت انسان موفقی بود و تصور می کرد در زمینه خانواده و روابط متقابل با همسر خود نیز انسان موفقی است. خوشبختانه او متقاعد شد که در جلسات مشاوره حضور یابد.

اما اجازه دهید ببینیم، کار لیزا خیانت است یا بی وفایی ؟ و اصولاً تفاوت بی وفایی با خیانت به همسر در چیست؟

بی وفایی، برقراری ارتباط عاطفی و احساسی با فردی از جنس مخالف در خارج از محدوده زندگی مشترک با همسر است. اما خیانت یک گام فراتر از ارتباط عاطفی است و شخص با آن فرد رابطه جنسی برقرار کرده است.

به عبارتی بی وفایی زمینه ساز وقوع خیانت به همسر است و همانند ماجرای لیزا ، هنوز ارتباط فرد بی وفا با جنس مخالف به برقراری ارتباط جنسی نیانجامیده است. اما در خیانت این ارتباط ایجاد شده است.

متأسفانه تجربیات من نشان می دهد که اغلب بی وفایی ها به خیانت منجر می شود. پرواضح است که پس از گذشت مدت زمانی از بروز بی وفایی، خواه ناخواه ارتباط جنسی و خیانت نیز رخ خواهد داد. مگر در مواردی که ماجرای بی وفایی بنا به دلایلی به بن بست برسد، بدین صورت که ممکن است همسر فرد متوجه چنین امری شود و محدودیت ها و موانعی را برای شریک زندگی اش ایجاد کند تا او نتواند ارتباطش را گسترده نماید و یا فرد بی وفا قبل از اقدام به خیانت، موضوع را با همسر خود و یا یک مشاور و متخصص حوزه روابط زوجین در میان گذاشته و فرآیند بی وفایی را متوقف سازد.

البته در مواردی هم دیده شده است که همسر بی وفا از کار خود پشیمان شده و بی وفایی را متوقف ساخته است و یا جنس مخالفی که با او ارتباط برقرار کرده به خطای خود در ورود به حریم زندگی خصوصی یک زوج پی برده و باعث توقف ارتباط عاطفی یا همان بی وفایی شود.

 

درس زندگی از سینا تهرانی – متخصص مهارت های ارتباطی و تکنولوژی های آموزشی
با سپاس از همکاری افتخاری نیلو شادمهر از شرکت کنندگان
دوره های آموزشی موفقیت “گروه درس زندگی” برای گردآوری و تنظیم این متن

question