آیا کفش پاشنه بلند اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دپارتمان ها
  4. chevron_right
  5. دپارتمان مشاوره روانشناسی
  6. chevron_right
  7. مطالب روانشناسی
  8. chevron_right
  9. اعتماد به نفس
  10. chevron_right
  11. آیا کفش پاشنه بلند اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد؟

چرا برخی از مردم تصور می کنند که اصلاً اعتماد به نفس ندارند؟

چرا افرادی که اعتماد به نفس کاذب دارند در زندگی به موفقیت چندانی دست نمی یابند؟

از اینکه تعدادی از مردم نزد من می آیند و می گویند : ” اعتماد به نفس نداریم ” ، واقعاً تعجب می کنم ، حتی وقتی از آنها سوال می کنم: آیا مطمئن هستید؟  جسورانه اظهار می دارند : ” البته که مطمئن هستیم “

مسئله این نیست که آنها از کمبود اعتماد به نفس رنج می برند، بلکه مشکل آنها اعتماد به مسائل غلط است . در حقیقت آنها فوق العاده مطمئن هستند که اعتماد به نفس ندارند. به عنوان مثال دختری که قد کوتاه یا متوسطی دارد، به اشتباه تصور می کند، قد بلند بودن نقش اساسی در موفقیت یک فرد در زندگی دارد و اعتماد به نفس او را نیز افزایش می دهد . لذا سعی می کند با پوشیدن کفش پاشنه بلند، اعتماد به نفس خود را جبران کند. حال آنکه من دختران قد کوتاه بسیاری می شناسم که با اعتماد به مسائل درست به موفقیت های چشمگیری دست یافته اند و زندگی لذت بخش و موفقی دارند.

دسته ای دیگر از مردم نیز دچار اعتماد به نفس کاذب هستند که این هم بسیار خطرناک است و مانع از آن می شود که انسان به موفقیت های قابل توجهی دست پیدا کند.

این دسته چون نمی دانند ، اعتماد به نفس درست چیست و چگونه می توان آن را افزایش داده و در مسیر صحیح هدایت نمود ، مدام بر داشتن اعتماد به نفس کاذب خود اصرار می ورزند.

به عنوان مثال یکی از مربیان تیم های لیگ برتر فوتبال ایران بعد از آنکه تیمش با نتیجه سنگین چهار بر صفر بازی را واگذار کرده بود در کنفرانس خبری بعد از بازی می گفت : ما در ۹۰ دقیقه کاملاً بر بازی مسلط بودیم و تیم حریف حرفی برای گفتن نداشت. آنها فقط ۴ فرصت داشتند که همان ۴ فرصت تبدیل به گل شد وگرنه برد حق ما بود.

خب آیا به نظر شما چنین طرز فکر احمقانه ای باعث رشد و موفقیت یک فرد می شود ؟ وقتی او چشمان خود را بر روی ویژگی های مثبت دیگران می بندد، تنها به خود ضربه می زند و بهترین فرصت یادگیری و تجربه اندوزی از اندیشه های رقبای موفق خود را از دست می دهد. چنین فردی با داشتن اعتماد به نفس کاذب فکر می کند بهترین مربی جهان است و دیگر نیازی به افزایش دانش مربیگری خود ندارد. اما در نقطه مقابل این فرد وقتی مصاحبه مربیان برجسته و موفق جهان را می شنوید ، می بینید که در کمال تواضع و فروتنی به حریف خود احترام گذاشته و سعی می کنند از شکست خود درس گرفته و به دانش خود بیفزایند.

اینگونه می شود که یکی می شود ، یک مربی در سطح جهانی و مربی دیگر در حد محلی ، باقی می ماند.

زمانی که دوره فشرده افزایش اعتماد به نفس را برای بازیکنان تیم فوتبال الجزیره امارات برگزار می کردم به آنها عرض کردم: شما هر کدام یک انسان ماهر و با تجربه برای کسب اعتماد به نفس در خود هستید. به این پرسش ها فکر کنید و پاسخ دهید .

آیا در زندگی خود نگرانی قبل از ملاقات با فردی که دلباخته و شیفته اش بودید را تجربه کرده اید؟ آیا احساس ناراحتی قبل از ارائه یک مطلب یا یک تلفن مهم در رابطه با کارتان را به خاطر دارید؟ به یاد داشته باشید که قانون اصلی در دوره ” افزایش اعتماد به نفس ” این است که

” هر چیزی را که تمرین کنید ، تبدیل به همان خواهید شد”

متاسفانه افرادی که از تکنیک های اعتماد به نفس اطلاع ندارند در زندگی خود بیچاره بودن را تمرین می کنند ، به عنوان مثال از ارائه یک مطلب یا قرار ملاقات با شخص مورد علاقه شان بطور خودکار می ترسند ، حتی ممکن است دائم به این مطلب فکر کنند که آدم بی اعتماد به نفسی هستند.

در مقابل ، افراد موفق که روش های علمی افزایش اعتماد به نفس را می دانند در وضعیت هایی که نیاز به ریسک بالا دارد، با وجود عدم قطعیت در موفق شدن در آن کار ، ریسک کردن عادت آنها شده است. آنها همیشه احساس آرامش و راحت بودن دارند و مدام در حال کسب موفقیت های بیشتر در زندگی خود هستند.

 

درس های زندگی از دکتر سینا تهرانی – متخصص ارتباطات و تکنولوژی های فکر

با سپاس از همکاری افتخاری ارغوان نائینی از شرکت کنندگان
دوره های آموزشی ” گروه درس زندگی ” برای گردآوری و تنظیم این متن

question