مهسا خانم سختکوش، با باور مثبتش سلامتی اش را بدست آورده است

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دپارتمان ها
  4. chevron_right
  5. دپارتمان مشاوره تحصیلی
  6. chevron_right
  7. مطالب روانشناسی موفقیت تحصیلی
  8. chevron_right
  9. مهسا خانم سختکوش، با باور مثبتش سلامتی اش را بدست آورده است

سیناتهرانی مشاور تحصیلی گروه درس زندگی در خصوص نقش باورهای اشتباه به عنوان موانع جدی موفقیت افراد گفت:

بسیاری از ما باورهای اشتباهی داریم که مانع موفقیت مان می شود. چه این باورها در مورد قابلیت های خودمان باشد یا باورهایی در مورد روش های موفق شدن . عبور از باورهای محدودکننده ذهنی اولین گام مهم در جهت موفق شدن است. یکی از این باورهای محدودکننده که امروزه در جامعه رواج دارد این است که تصور می کنیم لیاقت رسیدن به اهداف خود را نداریم.

این ذهنیت اشتباه از کجا می آید؟ مطالعاتی که من با دوست عزیزم هاوارد راسل در مرکز آموزش مهارتهای پنسیلوانیا انجام داده ایم؛ نشان می دهد که برنامه ریزی های غلط دوران کودکی افراد؛ در شکل گیری این باورها نقش عمده ای ایفا می کند. والدین ما ، پدر بزرگ ها و بزرگتر های دیگری که الگوی ما بوده اند، دانسته یا ندانسته به ما می گفتند: ” نه ، نه عزیز دلم این کار برای تو خیلی سنگین است. تو از عهده اش برنمی آیی. بگذار من برایت انجام دهم. شاید سال بعد بتوانی امتحانش کنی.”

به تدریج این احساس ناتوانی را به بزرگسالی منتقل می کنیم و سپس به واسطه ی اشتباهات کاری و دیگر شکست ها که همین باور غلط باعث وقوعشان شده است، می پذیریم که بزرگترهای ما راست می گفتند که ما نمی توانیم.

اما چه می شد اگر ما نیز تصمیم می گرفتیم همانند مهسا خانم بجای منفی بافی بگوییم: ” من این کار را می کنم ، من لیاقت و شایستگی اینکه دانشجوی پزشکی تهران باشم را دارم، زیرا دانشجویان کنونی پزشکی تهران هم همان دانش آموزان گذشته بوده اند که همین کار را کرده اند و موفق شده اند. “

سیناتهرانی مشاور کنکور درس زندگی در ادامه گفت: اواخر ماه گذشته فرصتی فراهم شد تا از مهسا خانم که از رتبه های دو رقمی سال گذشته گروه درس زندگی در کنکور سراسری بود، عیادتی داشته باشم، خب ایشان تقریباً ۳ سال قبل و بعد از امتحانات خرداد مقطع سال دوم تجربی برای مشاوره تحصیلی به ما مراجعه کرده بود.

این دختر خانم با اراده و دوست داشتنی مدتها بود که از یک بیماری سخت رنج می برد اما با همه وجود در کنکور سراسری ۹۳ درخشید و پزشکی دانشگاه تهران قبول شد.
در طی آن سالهایی که مهسا برای مشاوره می آمد، کاملاً متوجه می شدم که بیماری آرامش را از او گرفته و اجازه نمی داد که او با تمرکز و خیال راحت درس بخواند ولی خب مهسا سعی می کرد تا جایی که می تواند اجازه ندهد که بیماری مانع تلاش وی برای رسیدن به هدفش بشود.

هیچگاه صبح روز کنکور ۹۳ را فراموش نمی کنم که به توصیه مادر محترم ایشان تصمیم گرفتم تا خودم شخصاً او را برای رفتن به محل آزمون همراهی کنم. از اعتماد به نفسی که این دختر نازنین در مسیر حرکت بسوی محل آزمون داشت احساس آرامش می کردم. مهسا می گفت: آقای دکتر از اینکه آمدید سپاسگزارم ، من به شما قول می دهم نگذارم بیماری مانع کار من برای موفقیت در سرجلسه کنکور بشود.

سیناتهرانی مشاور درسی افزود: من می دانستم مهسا جان در سرجلسه کنکور از درد بخود می پیچد زیرا بارها او را در هنگام پاسخگویی به سوالات آزمون های دفتر زیر نظر گرفته بودم. اما این دختر سختکوش و با اراده حاضر نبود صندلی پزشکی دانشگاه تهران را از دست بدهد. می گفت:  برایم مهم نیست بعد از قبولی در پزشکی دانشگاه تهران زنده باشم یا نه، بلکه فقط این نکته برایم خیلی اهمیت دارد که به خواسته ام رسیده باشم و نشان دهم که این بیماری سخت نیز نمی تواند مانع دستیابی من به هدفم شود.

اما اکنون مهسا خانم ما بعد از گذراندن یک عمل جراحی سخت ولی موفقیت آمیز حالش بسیار خوب بود و به گفته پزشکان به امید خدا برای همیشه سلامتی خود را بازیافته است. او اکنون امتحانات پایان ترم خود را سپری می کند و براحتی نفس می کشد و امتحان می دهد و برای آینده ای روشن تر تلاش می کند.

 

برگرفته از خاطرات متخصص موفقیت تحصیلی گروه درس زندگی

question