آیا محبت زیاد به شوهر مانع از بروز خیانت مرد به همسر خود خواهد شد؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دپارتمان ها
  4. chevron_right
  5. دپارتمان مشاوره خانواده
  6. chevron_right
  7. برگهایی از جلسات مشاوره خیانت همسر
  8. chevron_right
  9. آیا محبت زیاد به شوهر مانع از بروز خیانت مرد به همسر خود خواهد شد؟

آیا تصور نمی کنید راهی که برای شناسایی همسر خود در پیش گرفته اید،جز تشدید احتمال خیانت همسر، پایان دیگری ندارد؟

از کجا اطمینان دارید که نیازهای همسر خود را بخوبی شناسایی کرده و رفع می کنید؟

در دوران دبیرستان دوستی داشتم که ادعا می کرد همه خیابانهای تهران را بخوبی می شناسد. یک روز که با او و به همراه پدرم به دنبال آدرسی بودیم ، پدر عرض کردند : بچه ها مطابق نقشه باید از فلان بزرگراه برویم . دوست من بلافاصله گفت : نه آقای تهرانی ما باید از بزرگراه بعدی برویم. پدر من هم که تصور می کرد او راه را وارد است به حرف او گوش داد و از بزرگراه بعدی رفتیم . رفتن ما همانا و یک ساعت سرگردانی در آن منطقه شلوغ همان.

من هم از مراجعین خود، نظیر این جمله را بسیار می شنوم که می گویند : ” یکی از دوستان خوبم که سالهاست ازدواج کرده، می گوید: اگر می خواهی همسرت به تو خیانت نکند، تا می توانی به او محبت کن . “

متاسفانه مشاوره های غیرکارشناسانه این افراد همانند آدرس دادن دوست من است، که باعث می شود از ناکجاآباد سر دربیاورید.

مراجعه کننده ای داشتم که تحت تاثیر این افراد غیرمسئول ، از بس به همسرخود محبت کرده بود ، شوهرش یک لحظه نیز حاضر نبود با او زندگی کند. گمان می کنم مورد آنها طاقت فرساترین مشاوره من در طول عمرم بوده باشد، زیرا همسر او سرسختی زیادی نشان می داد و دیگر حاضر به زندگی با او نبود. هرچند خوشبختانه اوضاع به سرانجام خوبی ختم شد.

متأسفانه به دلیل فقدان درک و فهم صحیح نیازها، زوجین بدون آگاهی در مسیری به پیش می روند که نیازهای یکدگیر را ارضا نمی کنند . آنها سعی می کنند نیازهایی را در همسرشان ارضا کنند که خودشان احساس می کنند، مهم است. بنابراین زنان اغلب محبت زیادی به شوهر خود نشان می دهند زیرا خودشان چون خواهان محبت زیاد هستند ، به اشتباه تصور می کنند ، شوهرشان هم خواهان محبت زیاد است.از طرف دیگر آقایان، همسر خود را تشویق به ارتباط جنسی زیاد می کنند. آنها نیز به اشتباه تصور می کنند، چون داشتن ارتباط جنسی زیاد، یکی از مهمترین نیازهای خودشان است، لابد همسرشان نیز از آن لذت می برد، در نتیجه ی این برداشت اشتباه ، مردان از واکنش عصبی ، سردی و بی عاطفگی همسرشان گیج می شوند.

متاسفانه این نوع رفتار که در آن همسری چیزهایی را به دیگری می دهد که به راستی مورد نیاز او نیست ، موجب بروز خیانت زن به شوهر و یا بالعکس گردیده و موجبات تخریب و فروپاشی زندگی مشترک را فراهم می سازد. زیرا اولویت های نیاز در مردان متفاوت از اولویت نیاز در زنان است.

هر زن و مرد متأهلی لازم است روش شناسایی و رفع نیازهای همسر خود را بیاموزد ، این یک مهارت است که متأسفانه بسیاری از زوج ها توجه چندانی به آن نمی کنند. آنها تصور می کنند مهارت لازم را در این زمینه دارند و متأسفانه بارها مشاهده کرده ام که در تشخیص نیازهای طرف مقابل خود به بیراهه رفته اند و ناخواسته زمینه های بروز خیانت همسرشان را فراهم کرده اند.

با کمال تعجب بسیاری از مردان و زنان تصور می کنند که به راحتی می توانند متوجه این موضوع شوند. در حالیکه تجربه من در مشاوره به افرادی که زندگی زناشویی شان به خاطر خیانت همسر به تلاطم افتاده است ، به دفعات ثابت کرده که تنها ارتباط روشن و شفاف و آموزش موثر است که به کشف نیازهای طرف مقابل کمک می کند. مهرماه سال ۹۰ به دعوت یک انجمن خیریه ، کارگاه آموزشی دو روزه ای را برای  بیش از ۵۰ زوج جوان و میانسال خیر برگزار می کردم .

در ابتدای جلسه وقتی در خصوص شناسایی نیازهای همسران مطالبی را عرض می کردم، لبخند تمسخر را بر لبان چند خانم جوان که در کنار همسر خود نشسته بودند، دیدم .

به کلیه زوج های حاضر در کلاس پشنهاد کردم، بدون مشورت با همسر خود سه نیاز اصلی او در زندگی زناشویی را بر روی کاغذ بنویسند.

نتیجه بسیار جالب بود از میان آنها تنها ۳ زوج موفق به شناسایی نیازهای یکدیگر شدند و متاسفانه مابقی زوج ها و بخصوص خانم هایی که حرفهای مرا جدی نمی گرفتند ، نیازهای همسر خود را به اشتباه شناسایی کرده بودند.

متاسفانه باید به حقیقتی تلخ اعتراف کنم و آن اینکه از میان هر ۱۰ زوجی که برای مشاوره در خصوص خیانت همسران مراجعه کرده اند، ۹ زوج نیازهای همسر خود را به اشتباه شناسایی کرده بودند و لذا همسر آنها برای رفع نیازهای خود به جنس مخالف دیگری گرایش پیدا کرده و به همسر خود خیانت کرده بود.

 

درس زندگی از خاطرات سینا تهرانی – متخصص مهارت های ارتباطی

با سپاس از همکاری افتخاری سامان رضایی منش از شرکت کنندگان
دوره های آموزشی ” گروه درس زندگی ” برای گردآوری و تنظیم این متن

question