استرس مراقبتی و استرس مصیبت زدگی چیست؟

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. دپارتمان ها
  4. chevron_right
  5. دپارتمان مشاوره روانشناسی
  6. chevron_right
  7. مطالب روانشناسی
  8. chevron_right
  9. استرس
  10. chevron_right
  11. استرس مراقبتی و استرس مصیبت زدگی چیست؟

استرس مراقبتی چیست؟

انسان ها دوست دارند، همه چیز را کنترل و مراقبت کنند. مردم وقتی در زندگی خود افسار همه امور را در دست دارند، احساس امنیت، قدرت و شایستگی بیشتری می کنند. اما مشکل اینجاست که زندگی همیشه امکان داشتن این فرصت را به ما نمی دهد. خانم ۳۲ ساله ای که در یک شرکت بازرگانی خصوصی به مدت ۸ سال کار می کرد و مدت کوتاهی بود که به عنوان مدیر اجرایی شرکت انتخاب شده بود، در ابتدای مدیریتش از شرایط جدید، ابراز رضایت می کرد تا اینکه شرکت مجبور شد تا به علت بحران اقتصادی دست به تعدیل نیرو بزند و همین امر باعث شد تا بدون افزایش دستمزد کار او دو برابر شود.

وقتی که برای نخستین بار او را که برای مشاوره درمان و غلبه بر استرس خود مراجعه کرده بود، دیدم ، کاملاً متوجه بهم ریختگی ذهنی او شدم . فشار کاری شخصیت سرزنده، پویا و فعال خانم مدیر را به تدریج به شخصیتی شکننده ، خسته ، مضطرب و پراسترس تبدیل کرده بود، بگونه ای که او برخلاف گذشته که به گفته ی خودش صبح ها با روحیه ای شاد و امیدوار از خواب بیدار می شده ، از همان ابتدای صبح با استرس شدید و سردردهای میگرنی مواجه می شد. خانم مدیر دیگر نمی توانست مراقب زندگی خود باشد و دچار استرس مراقبتی شده بود.

او می گفت: ” آقای سیناتهرانی ، من کسی بودم که یک ساعت زودتر از همه مدیران و کارمندان در محل کار حاضر می شدم و با اشتیاق فراوان به کارهایم می پرداختم اما مدتی است که صبح ها توان بلند شدن از تخت خوابم را ندارم. “

 

استرس مصیبت زدگی چیست؟

رویدادهایی مانند سیل، زلزله، حمله تروریستی، سونامی، آتشفشان، جنگ یا طوفان، مردم را مصیبت زده می کند، بخصوص اگر انسان یکی از کسانی باشد که این رویدادها بلافاصله بر روی او اثر می گذارند. این وقایع معرف وحشتناکترین انواع استرس هستند که زندگی فرد را تغییر می دهند.

متأسفانه برخی از مردم تا پایان عمر از استرس مصیبت زدگی رها نمی شوند، همانند معلولین جنگی که حتی با گذشت دهها سال، همیشه معلولیت شان به دست دشمن را به عنوان یکی از خاطرات جنگ با خود به همراه دارند؛ و آنهایی نیز که از استرس مصیبت بار بهبود پیدا می کنند، بهبودی شان معمولاً به علت شدت استرس ، مدت زیادی طول می کشد. هرچند اگر چنین افرادی از همان زمان وقوع حوادث مصیبت بار تحت مشاوره غلبه و کنترل استرس قرار بگیرند، قطعاً در زمان کوتاهتری بر استرس مصیبت زدگی خود چیره شده و به شرایط روحی مناسبتری خواهند رسید.

 

 

question