همسرانی که به آنها خیانت شده است در بدترین شرایط روحی و روانی قرار می گیرند؛ آنها از استرس و فشار روحی زیادی رنج می برند ؛ قادر به مدیریت خشم خود نیستند و کنترل همه چیز از دستشان خارج می شود ذهن آنها دچار تشویش می شود؛ بسیاری از آنها در جلسات مشاوره می گویند: “جناب آریافر باورمان نمی شد که روزی خیانت همسرمان زندگی مشترکمان را به نابودی بکشاند.” البته به عنوان یک مشاور و متخصص باید عرض کنم: هنوز می توان به ترمیم و بازسازی چنین زندگی هایی امیدوار بود و واژه نابودی چندان مناسب نیست.

یکی از مراجعینم چنین می گوید:

” آقای مهدی آریافر ، من از دست همسرم عصبانی هستم و نمی توانم او را ببخشم . او همه چیزم را از من گرفته است، او پایه های اعتماد زندگی مشترکمان را ویرانگر کرده است و دیگر حاضر نیستم با همسری که به من خیانت کرده در زیر یک سقف بمانم .”

خیانت به همسر اغلب باعث می شود که طرف مقابل وی دچار حملات عصبی شدید شود، کنترل رفتار از دست او خارج شده و ممکن است بلایی بر سر خود و یا همسرش بیاورد. متأسفانه در برخی از مواقع دیده ام که همسری که مورد خیانت واقع شده اقدام به خودکشی کرده است.

همسر خیانت دیده با صدایی بلند رو به شوهر خیانتکارش می گوید آخر چرا …؟؟؟ چرا این کار را با زندگی مان کردی مگر من چه چیزی برایت کم گذاشتم به من بگو چرا …؟؟؟

او آنقدر عصبانی است که نمی تواند خودش را کنترل کند دچار حملات احساسی و عاطفی شدید می شود ، البته در چنین شرایطی این حملات کاملاً طبیعی است. در این مواقع ممکن است ناراحتی و رنجش خاطر ، همسر خیانت دیده را نگران و مضطرب کند و همین وضعیت منجر به بروز خشم و عصبانیت شدید شود.

در چنین شرایطی؛ افکار، خاطرات، تجربیات گذشته، رابطه عاطفی و ذهنیت شما ، همه و همه سبب پیچیدگی واکنش های هیجانی تان در برابر استرس می شود.

به عنوان یک انسان، عمیقاً آن خانم را درک می کنم، همسر او ضربه مهلکی به پایه های اعتمادش وارد کرده است. لذا به او عرض کردم: “احساس عمیق همدردی مرا بپذیرید. وظیفه خود می دانم که برای حفظ سلامتی روح و روان شما کاری انجام دهم تا این فشار روانی و استرسی که شما را دچار آسیب شدید عاطفی کرده برطرف کنیم. تا به آرامش نرسید نمی توانیم کاری از پیش ببریم.”

به شما زوج های عزیز باید عرض کنم، این امری طبیعی است که وقتی احساس ناامنی می کنید یا با موقعیت خطرناک و تهدید آمیزی روبرو می شوید ، زنجیره ای از واکنش های هیجانی در وجودتان ایجاد می شود. در چنین شرایطی بجای اینکه دست به اقدامی تلافی جویانه زده و یا به فکر و جدایی و طلاق بیافتید، باید چاره ای باندیشید نباید اجازه دهید حالات شدید خشم و استرس بر شما غلبه کند و شما را از پای در آورد.

متأسفانه دیده شده است که در بسیاری از موارد اطرافیان فرد خیانت دیده با سخنان تیز و معنی دارشان بر شدت خشم و ناراحتی فرد می افزایند اما تجربه من در برخورد با چنین مسائلی نشان می دهد که بهترین کار این است که قبل از انجام هر عملی، حتماً موضوع را با یک فرد بی طرف و آگاه درمیان بگذارید

شخصی که قادر به مدیریت و کنترل خشم خود نیست ، آن را با دشمنی ، کینه توزی ، تندخویی و بدبینی همراه می کند و چه بسا ممکن است دست به کارهای خطرناک پشیمان کننده ای بزند. این زنجیره نمایش رفتاری استرس ، غالباً بسیاری از ابعاد افراد خیانت دیده  را تحت الشعاع قرار می دهد .

درس زندگی از مهدی آریافر – مشاور و متخصص ترمیم و بازسازی زندگی زناشویی پس از خیانت

question